Bekijk ook de volgende blogs: Nieuws, Geschiedenis, Algemeen

Nieuws

05 April 2022

GEZELLIG KEUVELEN IN WIELERCAFÉ DOETINCHEM

Door Elien Kaes Nieuws
GEZELLIG KEUVELEN IN WIELERCAFÉ DOETINCHEM
In Wielercafé Doetinchem is het heerlijk vertoeven voor enthousiaste wielerfans, wielrenners, mountainbikers, veldrijders en ook sportieve toerfietsers. Hier geniet je van een echte huiselijke sfeer, waar je via een scherpe beamer de koers volgt met andere wielerliefhebbers. 
Lees verder
20 December 2021

EEN TOTAALERVARING MET VELOFINESSE

Door Elien Kaes Nieuws
EEN TOTAALERVARING MET VELOFINESSE
Sinds kort heeft Velofinesse een nieuwe webshop opgestart met een duidelijk doel: het delen van de passie voor wielrennen en meer specifiek retro wielrennen. Hier kan je alles verkrijgen om je fietstocht volledig af te maken: doe leuke wielersokken aan, fiets op een vintage fiets en geniet van een biertje achteraf. Trek dan nog de wielershirts van RedTed aan om de beleving volledig af te maken. 
Lees verder
21 October 2021

VAKANTIETIP: TOUR DE PRESSIGNY IN EEN BIJPASSENDE RETRO LOOK

Door Elien Kaes Nieuws
VAKANTIETIP: TOUR DE PRESSIGNY IN EEN BIJPASSENDE RETRO LOOK
Een vakantie samen met je vrienden van je studententijd, heerlijk! Dat is wat Epco en zijn studievrienden ook vonden. Zij gaan elk jaar een weekje op vakantie in het historische dorpje Pressigny in Frankrijk. Dit jaar besloten ze samen de ‘Tour de Pressigny’ te fietsen, zo ontdekte ze prachtige plaatsen in deze regio!
Lees verder

Geschiedenis

10 June 2022

LA GRANDE BOUCLE: DE GESCHIEDENIS VAN TOUR DE FRANCE

Door shamim kordbache Geschiedenis
Eugène Christophe met de eerste gele trui, 1919
De grootste wielerwedstrijd ter wereld, een nationale trots net zo toonaangevend als de Eiffeltoren of een van de 360 kazen die Frankrijk telt! Er gaat niets boven La Grande boucle (Frans voor ‘De Grote Ronde’ en de bijnaam van de Tour De France) in de wielerwereld. Meer dan honderd jaar op rij staan drie weken van de Franse zomer in het teken van deze Ronde (behalve tijdens de oorlogsjaren dan). Het is bewonderenswaardig dat meer dan 12 miljoen mensen de Tour volgen vanaf de zijlijn en dan hebben we het nog niet eens gehad over de miljoenen kijkers thuis. La...
Lees verder
29 April 2022

FRANSMANNEN OP DE GIRO

Door Elien Kaes Geschiedenis
FRANSMANNEN OP DE GIRO
De Giro d’Italia werd in het totaal zeven keer gewonnen door een Fransman, waarmee Frankrijk het derde meeste overwinningen heeft behaald op de Giro doorheen de tijd. Het waren drie grote renners die met de Maglia Rosa naar huis mochten gaan met Jacques Anquetil (2x), Bernard Hinault (3x) en Laurent Fignon (1x).
Lees verder
25 April 2022

EDDY MERCKX IN DE MAGLIA ROSA: EEN TERUGBLIK

Door Elien Kaes Geschiedenis
EDDY MERCKX IN DE MAGLIA ROSA: EEN TERUGBLIK
Doorheen de jaren ‘70 was Merckx een dominant figuur in de wielerwereld. In 1968 slaagde hij er dan ook voor het eerst in om de Giro d’Italia te winnen, gevolgd door nog een overwinning in 1970 om dan drie jaar op rij de roze trui mee naar huis te nemen tussen 1972 en 1974.
Lees verder

Algemeen

16 September 2020

REDTED PERFORMANCE - WIELERKLEDING

Door Sjuul Bos Algemeen
REDTED PERFORMANCE - WIELERKLEDING
De RedTed Perfomance lijn is voor wielrenners die op zoek zijn naar sportieve wielerkleding van hoge kwaliteit tegen een aanvaardbare prijs. RedTed Performance staat voor prestatiegerichte, aerodynamische kleding met een goede ondersteuning. Geschikt om mee te trainen maar zeker ook voor wedstrijden. Wil je meer weten over ons RedTed Performance merk? Lees dan gerust verder. 
Lees verder
27 May 2020

WIELERKLEDING WASSEN

Door Wijtze De Groot Algemeen
WIELERKLEDING WASSEN
Wil je dat je wielershirts en andere wielerkleding lang mee gaan? Hou je dan aan de wasvoorschriften. Meestal staan de voorschriften in de kleding zelf. Volg je die, dan blijf je langer plezier hebben van je wielershirt, wielerbroek en wielerjack. Kan je het niet (meer) vinden? Hier vind je dan de belangrijkste wasvoorschriften en wat handige tips. 
Lees verder
27 May 2020

VRAGEN OVER RETRO WIELERKLEDING

Door Wijtze De Groot Algemeen
We krijgen inmiddels meerdere vragen over de website Retro-Wielerkleding.nl. Dit was tot voor kort een andere website die niet door ons team werd beheerd. Inmiddels is deze webshop opgehouden te bestaan. Vragen over deze shop, (lopende) bestellingen en dergelijke kunnen wij helaas niet beantwoorden. Ook als u een zending retour wil sturen die u via deze site heeft geplaatst, dan is dit voor ons niet mogelijk om deze in behandeling te nemen. Mocht u een vraag hebben over een shirt dat u via deze site besteld heeft – voor wat betreft een andere maat/versie – dan kunnen wij uiteraard wel kijken...
Lees verder